Τα Νέα μας και άρθρα που ενδιαφέρουν

Επίσκεψη στους Αμπελώνες Δημακόπουλου στου 2ου Νηπιαγωγείου Οβρυάς

dhmakopoulos ampelones episkepsi sxoleio

Μια διαφορετική και πολύ ευχάριστη επίσκεψη είχαμε την Πέμπτη 25-7-2017 στους αμπελώνες και στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου μας.

Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Οβρυάς με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους ήρθαν και ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες μας στο Βασιλικό Αχαϊας όπου και μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία παιχνιδιού στη φύση είδανε και μάθανε ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την εγκατάσταση και λειτουργία ενός παραγωγικού βιολογικού αμελώνα και τις καλλιεργιτικές τεχνικές που εφαρμόζονται για να μπορεί να είναι βιολογικά καλλιεργούμενος.

Μετά το παιχνίδι, το τρέξιμο και το ξεφάντωμα στη φύση ήρθε η σειρά του οινοποιείου όπου τα παιδιά είδανε, ακούσανε και κατανοήσανε βιωματικά, με απλό και κατανοητό για την ηλικία τους τρόπο, την παραγωγική διαδικασία της μετατροπής του σταφυλιού σε χυμό (μούστο) και μετά σε ποιοτικό κρασί. Μέσα από το περιβάλλον του οινοποιείου, με όλα τα μηχανήματα και τις διαδικασίες του βιώσανε εύκολα τους τρόπους και τις διαφορές της παραγωγής των λευκών, ροζέ και ευθρών κρασιών μας.

Ευχαριστούμε πολύ το 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς για την επίσκεψη.


Μοιραστείτε την εμπειρία σας! | You can share your experience!

Αρχείο άρθρων