Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, εσωτερικό οινοποιείου, κάβα βαρελιών

Το Οινοποιείο μέσα στους Αμπελώνες μας

Μόλις το 2008 ιδρύθηκε το οινοποιείο μας πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής για τον ιδιοκτήτη και οινοποιείο Γιώργο Δημακόπουλο και για την οικογένεια του. Ένα νέο σύγχρονης αισθητικής Οινοποιείο με πρωταρχικό στόχο να θέσει και να επιβάλει όλες τις προϋποθέσεις για την ποιοτικότερη παραγωγή. Υλοποιήθηκε δειλά – δειλά με όραμα να 'παντρέψει' τις παλιές συνήθειες των μικρών πολυποικιλιακών αμπελιών με τις καινούργιες γευστικές απαιτήσεις των φίλων του κρασιού, εφαρμόζοντας ορθές καλλιεργητικές πρακτικές.

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ έχει την επίβλεψη και τον άμεσο έλεγχο των πιστοποιήσεων των αμπελώνων εδώ και μια δεκαετία καθώς και του οινοποιείου από το έτος που ιδρύθηκε. Το οινοποιείο είναι πιστοποιημένο με ISO22000 και εφοδιασμένο με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Δοκιμάζουμε συνεχώς την φύτευση ποικιλιών που αποδίδουν καλύτερα στις εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες του τόπου μας και κατόπιν ψάχνουμε μέσω γευστικών δοκιμών να βρούμε τον πλέον κατάλληλο συνδιασμό από τις ποικιλίες, που σύμφωνα πάντα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας (χρώμα, άρωμα,σώμα, οξύτητα, γεύση, κτλ), θα κατορθώνουν να δέσουν και να εκφραστούν ιδανικά ώστε να παράχθούν τα εκλεκτά κρασιά μας ! Παράγονται τρία διαφορετικά είδη κρασιού: Λευκός ξηρός με την εμπορική ονομασία 'Φεγγιές', Ροζέ ξηρός με την εμπορική ονομασία 'Κυπέλισσος' και Κόκκινος ξηρός με την εμπορική ονομασία 'Δίψακος'