Αμπελώνες, Οινοποιείο, Άνθρωποι. Ας γνωριστούμε !

Οι Αμπελώνες, το οινοποείο, τα ίδια τα κρασιά περιέχουν κάτι από εμάς. Ας γνωριστούμε...

Ο Γιώργος Δημακόπουλος έχοντας την εμπειρία του καλλιεργητή της γης από μικρή ηλικία μαζί με τη σύζυγο του, Βαρβάρα Σπηλιωτοπούλου, αριστούχου Τ. Γεωπονίας, αναμόρφωσαν τα αγροτεμάχια τους σε ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή Βασιλικό Αχαϊας σε υψόμετρο 130 μέτρα από τη θάλασσα, φυτεύοντας νέες ποικιλίες και παράλληλα έχτισαν το σύγχρονο οινοποιείο.

Αποτελεί μια κάθετη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης κρασιών, όπου ακολουθούνται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι με όσο το δυνατόν πιο εξελιγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. Το κλειδί για κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις και ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας των αμπελώνων. Οι ίδιοι έχουν την επίβλεψη κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας των πολυποικιλιακών κρασιών τους από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.

Πρεσβεύουν την άποψη ότι το πολύ καλό κρασί μπορεί να είναι και πολυποικιλιακό όπως παλιά.


Γιώργος
Δημακόπουλος

Οινοποιός

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αμπελουργίας και της οινοποίησης και με παράδοση που κληρονόμησε από τον πατέρα του Νίκο, ο Γιώργος Δημακόπουλος από το 1997 ασχολείται συστιματικά με τη βιολογική καλλιέργεια των 70 στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων στην περιοχή Βασιλικό Αχαϊας σε υψόμετρο 130 μέτρα από τη θάλασσα. Έχει την συνολική ευθύνη τόσο του αμπελώνα όσο και του οινοποιείου και της παραγωγής των κρασιών σε συνεργασία με τον οινολόγο της εταιρείας.

Βαρβάρα
Σπηλιωτοπούλου

Γεωπόνος

Τεχνολόγος Γεωπόνος με μεγάλη εμπειρία σε καινοτόμες γεωργικές πρακτικές και διχείριση εγκαταστάσεων. Από το 2003 παντρεμένη με τον Γιώργο Δημακόπουλο και με ενεργή δράση σοτυς αμπελώνες. Είναι υπέυθυνη για την εκπόνηση και εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος των καλλιεργιτικών φροντίδων, την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση ασθενειών και γενικά την επίτευξη άριστης υγιεινής στην πρώτη ύλη. Επίσης έχει την ευθύνη για τους πειραματισμούς με ποικιλίες και νέες καλλιεργητικές πρακτικές που θα βοηθήσουν στην βέλτιστη ανάπτυξη των ιδαίτερων χαρακτηριστικών των ποικιλιών στο terroir του αμπελώνα.